Kalender Nederland

Upcoming events

  • 22-10-2018
  • 09:00 - 16:00
  • Sheffieldstraat 29-31 Rotterdam
  • 5
  Register

  Deze training wordt uitgevoerd door ROVC in samenwerking met Fluke.

  Wilt u zelf elektrische arbeidsmiddelen gaan keuren?

  Bij deze training leert u dit op een praktijkgerichte manier.

  Doel?

  Na afronding van de training NEN 3140 Keuren elektrisch handgereedschap voor elektrotechnici bent u in staat 1-fase en in beperkte mate 3-fase apparatuur te keuren door visuele inspectie en door meting en beproeving volgens de huidige voorschriften. Ook weet u om te gaan met verwerking van meetgegevens in een rapportage.

  De training NEN 3140 Keuren elektrisch handgereedschap voor elektrotechnici bevat daarnaast 1 dagdeel practicum waarin het volgende aan bod komt:

  • Visuele inspectie
  • Meten weerstand beschermingsleiding bij klasse I apparatuur
  • Meten van isolatieweerstand bij klasse I en II en III apparatuur
  • Meten van lekstromen
  • Rapportage door invullen van inspectieformulieren 

  Voor wie?

  Moet u voldoen aan de eisen van de NEN 3140 en/of VCA-checklist met betrekking tot het periodiek keuren van elektrisch (hand)gereedschap? Dan is de training NEN 3140 Keuren elektrisch handgereedschap voor u bedoeld!

  Registratie

  U kunt zich inschrijven voor deze training door op de registratie button te klikken. 

  • 06-11-2018
  • 09:00 - 16:00
  • Molenaarsgraaf

            

      
  Seminar storingzoeken in motoren en aandrijvingen
   

  Als onderhoudstechnicus staat u continu onder tijdsdruk. Een storing aan een motor of frequentiegeregelde aandrijving moet snel worden opgelost om downtime te voorkomen of te verminderen. Reparaties moeten zo goedkoop mogelijk worden uitgevoerd.

  Tijdens dit één dag durend seminar 'Storingzoeken in motoren en aandrijvingen' willen we u laten zien, hoe u effectiever storingen kunt zoeken in motoren en frequentiegeregelde aandrijvingen. Ook behandelen we het diagnose stellen; gaat het om een storing aan een onderdeel, is het een installatieprobleem of een applicatie kwestie. Hierdoor kan downtime worden verminderd of zelfs voorkomen én kan worden bespaard op reparatiekosten.  

  Inhoud seminar 'Storingzoeken in motoren en aandrijvingen' 
   
  Het seminar begint met de basistheorie van de werking van de belangrijkste elementen binnen een motorbesturingssysteem, een veiligheidsoverzicht en een overzicht van typische storingen in een motorsysteem. Daarna lichten we de belangrijkste metingen en probleemoplossende technieken toe, verdeeld in drie segmenten op basis van de meetpunten:
  • de ingang van de aandrijving
  • de aandrijving en de uitgang van de aandrijving
  • de motor aandrijflijn

  Voor elk van deze storingen gaat het seminar in op de meest geschikte meettheorie en meettechnieken en de basisuitleg van de resultaten. Met de hands-on praktijkoefeningen past u meteen de theorie toe in de praktijk. Er is plaats voor maximaal 8 deelnemers, zodat er volop ruimte is voor uw vragen en persoonlijke ervaringen.

  Programma seminar 'Storingzoeken in motoren en aandrijvingen' 

  • Een storing snel herleiden naar het niveau van de afzonderlijke componenten
  • Bevorderen van een snelle en kostenbesparende reparatie
  • Inzichten in gebruikelijke storingscondities in een motorsysteem
  • Belangrijkste technieken voor meten en storingzoeken
  • Basisprincipes voor het interpreteren van resultaten        

  Deelname

  De kosten bedragen € 225,- (excl. BTW) per persoon inclusief een uitgebreide lunch.

  Bij deelname ontvangt u een voucher ter waarde van € 100,-. Deze voucher kunt u verzilveren als u bij Havé-Digitap een Fluke Power Quality instrument/ScopeMeter naar keuze bestelt (per instrument mag 1 voucher worden verzilverd).

  Inschrijving 

  Om u in te schrijven voor dit seminar gebruikt u onderstaaande link:

  https://www.have-digitap.nl/actueel/event/seminar-storingzoeken-in-motoren-en-aandrijvingen/NID587

   

  Na inschrijving ontvangt u via Havé Digitap een bevestiging.     

  Wilt u meer informatie over dit seminar, neem dan rechtsreeks contact op met Havé Digitap: +31 (0)184 642 343.

  • 13-11-2018
  • 09:00 - 12:00
  • Molenaarsgraaf: ochtend

   

  Als u een Fluke 6200 of 6500 NEN3140 Apparatentester heeft aangeschaft, dan wilt u natuurlijk ook graag weten hoe u dit instrument in uw situatie zo optimaal mogelijk kunt benutten.

  Tijdens deze ca. 3 uur durende gebruikerstraining laten we daarom zien, hoe u in uw situatie de NEN3140 Apparatentester het beste kunt instellen en gaan we in op de interpretatie van de meetgegevens.

  Deelname

  U wordt getraind in een kleine groep deelnemers die beschikken over hetzelfde type apparatentester, waardoor er volop aandacht is voor uw persoonlijke meetvraagstukken.

  De kosten bedragen € 215,- per persoon (excl. BTW). 

  Inschrijving

  Vermeld s.v.p. bij uw inschrijving voor welk type NEN3140 Apparatentester u getraind wilt worden. Na deelname ontvangt u een deelnamecertificaat.

  Registreer u nu voor de Gebruikerstraining NEN3140 Apparatentesters d.m.v. onderstaande link: https://www.have-digitap.nl/actueel/event/gebruikerstraining-nen-3140-apparatentesters-fluke-6200-6500/NID605

  Na inschrijving ontvangt u via Havé Digitap een bevestiging.

   

  • 13-11-2018
  • 13:30 - 16:30
  • Molenaarsgraaf: ochtend

                                             

  Als u een NEN 3140 Installatietester heeft aangeschaft, dan wilt u natuurlijk ook graag weten hoe u dit instrument in uw situatie zo optimaal mogelijk kunt benutten.      

  Tijdens de gebruikerstraining laten we daarom zien, hoe u in uw situatie de NEN3140 Installatietester het beste kunt instellen en gaan we in op de interpretatie van de meetgegevens. Ook wordt tijdens deze training aandacht besteed aan het inzetten van de Installatietester voor het testen volgens NEN1010, zoals voorschreven is bij het opleveren van nieuwe installaties.
   

  Tijdens deze ca. 3 uur durende gebruikerstraining zal de nadruk liggen op de Fluke 1650B/1660-serie installatietesters. 

  U wordt getraind in een kleine groep deelnemers die beschikken over hetzelfde type installatietester, waardoor er volop aandacht is voor uw persoonlijke meetvraagstukken.
   
  Deelname

  De gebruikerstraining duurt 3 uur en de kosten bedragen € 215,- per persoon (excl. BTW). Na deelname ontvangt u een deelnamecertificaat.

  Vermeld s.v.p. bij uw inschrijving voor welk type NEN3140 Installaietester u getraind wilt worden!

   
  Inschrijving                           

  Registreer u nu voor de Gebruikerstraining NEN3140 Installatietesters d.m.v. onderstaande link: https://www.have-digitap.nl/actueel/event/gebruikerstraining-nen-3140-installatietesters-fluke-1650b-1660-serie/NID604      

  Na inschrijving ontvangt u een bevestiging vanuit Havé Digitap.

   

  • 22-11-2018
  • 09:00 - 12:00
  • Molenaarsgraaf: ochtend
              

     

  Als u een Fluke Thermografische camera uit de Performance-serie heeft aangeschaft, dan wilt u natuurlijk ook graag weten hoe u de thermografische camera in uw situatie zo optimaal mogelijk kunt benutten.

  Tijdens deze ca. 3 uur durende gebruikerstraining Thermografie laten we daarom zien, hoe u in uw situatie de thermografische camera het beste kunt instellen en gaan we in op de interpretatie van de meetgegevens.

  U wordt getraind in een kleine groep deelnemers die beschikken over hetzelfde type thermografische camera, waardoor er volop aandacht is voor uw persoonlijke meetvraagstukken.

  De kosten van de gebruikerstraing Thermografie bedragen € 245,- per persoon (excl. BTW).

  Heeft u een model uit de Fluke Performance-serie (Fluke TiS10, TiS20, TiS40, TiS45, TiS50, TiS55, TiS60, TiS65, TiS75) of één van de voorgaande modellen (Fluke Ti90, Ti95, Ti100, Ti105, Ti110, Ti125)? Dan kunt u zich inschrijven voor deze ochtendsessie.  
    
  Vermeld s.v.p. bij uw inschrijving voor welk type Thermografische camera u getraind wilt worden. 
   

  Registreer u nu voor de Gebruikerstraining Thermografie d.m.v. onderstaande link: https://www.have-digitap.nl/actueel/event/gebruikerstraining-thermografie-fluke-performance-serie-tis/NID534     

  Na inschrijving ontvangt u via Havé Digitap een bevestiging.

  Mocht de aangegeven cursus data u niet schikken, gelieve rechtstreeks contact op te nemen met Havé Digitap voor alternatieve data. 

   

       

   

     
  • 22-11-2018
  • 13:30 - 16:30
  • Molenaarsgraaf: middag
              

     

  Als u een Fluke Thermografische camera uit de Professional-serie heeft aangeschaft, dan wilt u natuurlijk ook graag weten hoe u de thermografische camera in uw situatie zo optimaal mogelijk kunt benutten.

  Tijdens deze ca. 3 uur durende gebruikerstraining Thermografie laten we daarom zien, hoe u in uw situatie de thermografische camera het beste kunt instellen en gaan we in op de interpretatie van de meetgegevens.

  U wordt getraind in een kleine groep deelnemers die beschikken over hetzelfde type thermografische camera, waardoor er volop aandacht is voor uw persoonlijke meetvraagstukken.

  De gebruikerstraining Thermografie beslaat één dagdeel en de kosten bedragen € 245,- per persoon (excl. BTW).

  Heeft u een Fluke Ti200, Ti300, Ti400, Ti450 of Ti480, dan kunt u zich inschrijven voor deze middagsessie. Vermeld s.v.p. bij uw inschrijving voor welk type Thermografische camera u getraind wilt worden.  
    

  Registreer u nu d.m.v. onderstaande link voor de Gebruikerstraining Thermografie: https://www.have-digitap.nl/actueel/event/gebruikerstraining-thermografie-fluke-professional-serie-ti/NID799

  Na inschrijving krijgt u vanuit Havé Digitap een bevestiging.

    

  • 27-11-2018
  • 09:00 - 16:00
  • Molenaarsgraaf

         

      
  Seminar Power Quality meten in praktijk 
   

  Tijdens dit ééndaagse seminar worden de Power Quality fenomenen nader verklaard door middel van theoretische onderbouwing, het live genereren van signalen en het meten en interpreteren van deze signalen.

  Netspanningskwaliteit, energieverbruik, spanningsdips, harmonische vervuiling en transiënten, het zijn zomaar wat termen die we dagelijks tegenkomen in onze installaties met soms onverwachte gevolgen zoals stilstand of verstoring van ons proces.

  Heeft u hier ook mee te maken en wilt u graag uitgelegd krijgen wat Power Quality is en wat de bijbehorende metingen zijn die uitgevoerd moeten worden? Geef u dan op voor ons Hands-on Power Quality seminar.

  Tijdens dit seminar verricht u metingen met Fluke Power Quality Analyzers. Zo past u direct de opgedane kennis toe in de praktijk.      

   We behandelen de volgende onderwerpen:

  • True RMS - hoe zit het ook alweer?

  Power Quality fenomenen zoals:

  • Volt/Amps/Hertz
  • Dips en Swells
  • Harmonische
  • Power & Energie
  • Onbalans
  • Inrush
  • Flicker
  • Transiënten
  • Netkwaliteit volgens de EN50160
   

  Doelgroep

  De training is bedoeld voor iedereen die werkzaam is in energiebedrijven, industrie, ziekenhuizen, (middel)grote installateurs, etc.

  Vereiste voorkennis

  Basiskennis en praktijkervaring met betrekking tot Power Quality is een 'must'.

  Deelname

  De kosten bedragen € 225,- (excl. BTW) per persoon. Een uitgebreide lunch is uiteraard inbegrepen. Bij deelname ontvangt u een voucher ter waarde van € 100,-. Deze voucher kunt u verzilveren als u bij Havé-Digitap een Power Quality instrument naar keuze bestelt (per PQ instrument mag 1 voucher worden verzilverd).

  Inschrijving

  Gebruik onderstaande link om u in te schrijven voor deze seminar:

  https://www.have-digitap.nl/actueel/event/seminar-power-quality-meten-in-de-praktijk/NID754

   

   

   

   

   

  .

   
   
   
   

   

   

  • 30-11-2018
  • 09:00 - 16:00
  • Galvanistraat 13, Ede
  • 5
  Register

  Deze training wordt uitgevoerd door ROVC in samenwerking met Fluke.

  Wilt u zelf elektrische arbeidsmiddelen gaan keuren?

  Bij deze training leert u dit op een praktijkgerichte manier.

  Doel?

  Na afronding van de training NEN 3140 Keuren elektrisch handgereedschap voor elektrotechnici bent u in staat 1-fase en in beperkte mate 3-fase apparatuur te keuren door visuele inspectie en door meting en beproeving volgens de huidige voorschriften. Ook weet u om te gaan met verwerking van meetgegevens in een rapportage.

  De training NEN 3140 Keuren elektrisch handgereedschap voor elektrotechnici bevat daarnaast 1 dagdeel practicum waarin het volgende aan bod komt:

  • Visuele inspectie
  • Meten weerstand beschermingsleiding bij klasse I apparatuur
  • Meten van isolatieweerstand bij klasse I en II en III apparatuur
  • Meten van lekstromen
  • Rapportage door invullen van inspectieformulieren 

  Voor wie?

  Moet u voldoen aan de eisen van de NEN 3140 en/of VCA-checklist met betrekking tot het periodiek keuren van elektrisch (hand)gereedschap? Dan is de training NEN 3140 Keuren elektrisch handgereedschap voor u bedoeld!

  Registratie

  U kunt zich inschrijven voor deze training door op de registratie button te klikken. 

For questions or support please email us at: fluke.academy@Fluke.com

For questions or support in GERMANY email us at : seminare@fluke.com

Privacy Statement

Integrity and Compliance at FORTIVE

Powered by Wild Apricot Membership Software